Sebastian Gravlund

Gravlund fandt farten i håbløs uheldsweekend

Uheldene regnede over Sebastian Gravlund og Inter Europol Competition i weekendens afdeling af Michelin Le Mans Cup, der blev kørt på Circuit Paul Ricard i Sydfrankrig.

Sebastian og teamkammeraten, Tim Creswick, fik ellers en god start på den anden afdeling af mesterskabet under de indledende træninger, som blev kørt i silende regnvejr. Uden at have været på banen før, kom Sebastian hurtigt op i fart og så lovende på weekendens løb.

Men allerede i den første officielle træning skyllede første bølge af uheld ind over duoen. En minimal kørefejl betød, at Tim Creswick ramte en curb forkert, fik en flyvetur og påførte bilen store skader:

– Det var noget af et crash, og bilen var hårdt medtaget, så mekanikerne kom på noget af en opgave med at få bilen gjort køreklar igen. Tim’s bronzekører-træning nåede vi ikke, men vi kom lige akkurat ud til den anden frie træning, hvor jeg så kørte nogle installationsomgange for at mærke om bilen var okay, fortæller Sebastian, der i den forbindelse blev ramt af uheld for anden gang:

– Jeg ramte en curb, som egentlig er ret flad, men som så stiger lidt, og jeg kom nok lige langt nok ind på den, så bunden af bilen gik på. Det gav en grim lyd, men det er jeg vant til fra formelbilerne … men det kunne gearkassen ikke tåle, så der fik mekanikerne ekstra arbejde, fortæller en ærgerlig Sebastian, som dog glædede sig over, at bilen derudover fungerede fint.

Lørdag morgen startede med kvalifikation, og på trods af manglende træning i tørvejr var optimismen stor hos det polske team. Tim Creswick gav den gas på banen – og så ramte tredje uheld: En konkurrent overså den ellers meget tydelige grøn-gule LMP3-racerbil og kørte direkte ind i siden på den. Styretøjet var slået skævt, så en god omgangstid blev det ikke til.

– Vi stod i pitten og var helt målløse. Så meget uheld på et enkelt døgn bør nærmest ikke være muligt, siger Sebastian Gravlund, som kun kunne krydse fingre for at uheldskvoten var opbrugt, da løbet startede lørdag eftermiddag med Gravlund og Creswick på 28. startplacering.

Her fik Tim Creswick en god start og kunne køre sig frem til 20. pladsen, inden Sebastian Gravlund kunne sætte sig i bilen og indlede et ambivalent stint frem mod det ternede flag:

– Bilen kørte fint, og Tim havde gjort et godt stykke arbejde, men det var måske den sværeste opgave, jeg nogensinde har haft i en racerbil. Jeg havde reelt set ikke haft en træning på banen i tørvejr, så jeg kørte ud af pitten midt i et racerløb uden at kende hverken bremsepunkter, ideallinje eller dækkenes tilstand, fortæller Sebastian, som kæmpede for at komme op i fart uden at tage for store chancer. Og farten kom mod slutningen af løbet:

– Det var vildt svært. Normalt ligger man jo og tager et sving eller en sektion ad gangen, så jeg greb det lidt an som en træning, men samtidig var jeg også nødt til at passe på dækkene og se om jeg kunne komme fremad. Jeg tror, der var fem omgange tilbage, da det pludselig sagde klik og jeg satte gode omgangstider, griner Sebastian, som i løbets sidste fase var blandt de tre hurtigste kørere i feltet.

– Tja, det giver jo hverken point eller andet, men det er trods alt rart at vide, at hvis ikke vi var blevet bombet med uheld, så havde vi været i stand til at lave et godt resultat. Teamet har knoklet helt vildt, så jeg havde håbet at vi kunne gøre det bedre … men det gør vi næste gang, lover han.

Og næste gang er noget helt særligt. Det er Road to Le Mans-weekend, hvor Michelin Le Mans Cup kører løb som opvarmning før årets udgave af det legendariske 24 timers-løb går i gang. En kæmpe oplevelse, som Sebastian Gravlund ser frem til:

– Det er uden tvivl årets største løb, og jeg glæder mig helt vildt til at komme ned og være del af hele showet. Le Mans er kæmpestort, og alene dét at krydse banen af på to do-listen bliver fedt – og så håber jeg, at vi kan lave et godt resultat dernede for at gøre oplevelsen endnu bedre, slutter Sebastian Gravlund.

Årets Le Mans-weekend køres den 14-16. juni.