Sebastian Gravlund

Sebastian Gravlund debuterer på Le Mans i weekenden

Den københavnske racerkører deltager i Road to Le Mans-løbene i forbindelse med det legendariske 24 timers-løb.

Det er helt naturligt et højdepunkt på Michelin Le Mans Cup-kalenderen såvel som for Sebastian Gravlunds karriere indtil nu. Lige siden han som lille fulgte 24 timers-løbet fra fjernsynet har Le Mans været på ønskesedlen:

– Jeg har glædet mig helt enormt til den her uge. Le Mans har jeg altid drømt om at opleve, og nu hvor jeg er skiftet til endurance racing, er det vildt at muligheden allerede kom i min første sæson, siger Sebastian Gravlund, der ikke har tænkt sig at spilde chancen:

– Det er her, jeg har chancen for at vise mig lidt frem, så jeg har øvet mig i rigtig mange timer i min simulator for at være bedst muligt forberedt. Der er så meget prestige i at gøre det godt på Le Mans, også selv om jeg ikke deltager i 24 timers-løbet, så jeg er ikke gået ned på forberedelser, siger Sebastian Gravlund, som glæder sig over også at have en rutineret teamkammerat – endda med Le Mans-pokaler på hylden:

– Tim (Creswick, red) kørte løbet sidste år og endte endda med en andenplads i det ene af løbene, så jeg glæder mig til at høre om hans erfaringer, siger Sebastian Gravlund.

I stedet for at køre et enkelt løb på to timer, køres der to løb på hver 55 minutter i Road to Le Mans-klassen. Traditionelt er det løb med masser af action, og hvor man skal være kvik ved havelågen, og her er Sebastian Gravlunds erfaring fra formelbiler en fordel:

– Road to Le Mans minder meget om sprintløb, men med 58 biler til start, og hvor vi skifter kører undervejs, så jeg kommer til at kunne bruge mine erfaringer fra de mere intensive og tekniske løb i formelbiler. Det håber jeg kan give os en fordel, siger han.

Allerede onsdag køres de indledende træninger på banen, mens kvalifikation og første løb køres torsdag. Fredag er hviledag, inden Sebastian Gravlund og resten af Road to Le Mans-feltet kører på banen for at køre det andet løb få timer før hovedløbet starter.

De to løb kan ses live på hjemmesiden https://live.lemanscup.com/en/