Sebastian Gravlund

Sebastian Gravlund

Jeg er klar til næste skridt

Et helt nyt kapitel for mig starter i 2025. Med skiftet fra formelbiler til endurance racing tager jeg også min karriere i en ny retning. En retning mod Le Mans og Hypercars.

Tre sæsoner i formelbiler har givet mig masser af vigtig erfaringer, som jeg får gavn af i de kommende år, hvor der kun kommer endnu mere fart på. Både på bilerne og på mig.

Michelin Le Mans Cup er ét af de stærkeste LMP3-felter i hele verden. Et kæmpe felt bestående af en kombination af unge, upcoming stjerner og erfarne kørere betyder, at en topplacering er noget, man har kæmpet sig til. 

For mig bliver det nyt, at skulle dele bilen med en anden kører. Heldigvis er det en dygtig medkører, jeg har fået på holdet. Tim Creswick har flere sæsoner i rygsækken, og jeg tror at vi får et stærkt sammenhold i løbet af sæsonen.

At få debut på Le Mans-banen bliver en kæmpe oplevelse i sig selv. At køre racerløb foran flere hundrede tusinde tilskuere på den legendariske bane, bare timer før 24 timers-løbet starter … det bliver enormt.

UDFORDRINGER GIVER STYRKE

Tidligt i min kartingkarriere besluttede min familie og jeg at søge læring og udvikling på den internationale scene.

Frem for at blive den bedste i Danmark har jeg kæmpet mod Europas bedste kartingkørere, og det har lært mig utroligt meget.

Ikke mindst om race craft – håndværket bag enhver stærk racerkører. Teknikken, følelsen og forståelsen for hvordan man kommer hurtigst rundt på racerbanen.

I 2022 tog jeg mine erfaringer fra gokartbanerne og byggede videre på de spanske og danske racerbaner i Formel 4. Allerede året efter tog jeg som den første dansker skridtet videre til Eurocup3 og fik masser af læring i en endnu vildere racerbil.

2024 byder på mange flere udfordringer, når jeg skal beherske samarbejdet og kommunikationen med en medkører, kompromiser med opsætningen og en helt ny biltype.

Og så er der en tur til Le Mans på programmet også…

Racing CV
  • Dansk og spansk Formel 4 2022
  • Gokartkører på eliteniveau 2016-2021
  • Team Danmark-atlet
Udvalgte resultater
  • Formel 4 Danmark 2022 – Vicedanmarksmester

  • Formel 4 Spanien 2022 – 5. bedste rookiekører

  • WSK Supermasters Castelletto nr. 8

  • WSK Supermasters South Garda nr. 5

  • WSK Supermasters La Conca nr. 10

  • WSK Supermasters Adria nr. 12

Første skridt mod Le Mans og Hypercars

Michelin Le Mans Cup er ét af de mest konkurrenceprægede langdistancemesterskaber i verden. Op mod 40 biler kører hver løbsweekend to løb på en times varighed på nogle af Europas fineste racerbaner – som opvarmning til European Le Mans Series.

Deltagerlisten består af en kombination af unge talenter og erfarne gentleman drivers. Det er en enestående øvelse i at træne kommunikation og samarbejde, som er de vigtigste egenskaber for en kommende Le Mans-kører.

Det er et skifte, som jeg har overvejet i et stykke tid, og 2024 er det rigtige tidspunkt for mig. Jeg har allerede kørt et løb i Prototype Winter Series for at prøve kræfter med LMP3-bilen og endurance racing … og det er lige mig!

Bilen har 450 hestekræfter og nærmest ingen hjælpemidler, så der bliver ikke meget afslapning bag rattet. Bortset fra måske på Le Mans, når vi kører opvarmningsløb inden det rigtige Le Mans-løb starter.

BILEN · Ligier JS P320

Den relativt lille prototype er første skridt på vejen mod Le Mans og Hypercars. Med V8-motor og næsten ingen hjælpemidler kræver det en rigtig racerkører at få bilen hurtigt og sikkert rundt.

Motor
Nismo VK56 – 5,6 liters V8
Power: 460 hestekræfter

Gear
Sekstrins sekventiel gearkasse

Dæk
For: 12,5×18 tommer
Bag: 13×18 tommer