Sebastian Gravlund

Lige til glemmebogen – men Gravlund tog læring med fra Jerez

Nogle løbsweekender hører hjemme i glemmebogen. For Sebastian Gravlund var anden afdeling af det spanske Formel 4-mesterskab én af dem.

Efter at have kvalificeret sig på 18. pladsen til weekendens første løb på Jerez-banen fik Sebastian en stærk start og kørte sig nogle placeringer frem i feltet. Men gennem et af banens hurtige sving var der nærkontakt med en konkurrent – og så fik løbet ende:

– Vi kom til et af de hurtigste sving på banen, og køreren bag mig var helt oppe i bagenden på min bil, så da vi drejer ind i svinget får han drejet lidt for meget så han ramte mit baghjul. Det sendte mig for fuld fart ud i gruset, og så var løbet slut for mit vedkommende, lyder det fra Sebastian Gravlund, som derfra håbede på genrejsning i det andet løb.

Inden da skulle kvalifikationen til løbet køres, og netop som den danske racerkører var ved at afslutte sin hurtigste omgang, blev kvalifikationen stoppet på grund af en ulykke. Dermed kunne han ikke få glæde af sin ellers gode omgangstid og måtte nøjes med at starte fra 20. pladsen.

Her kunne Gravlund til gengæld køre et godt løb og køre sig frem til 17. pladsen uden de store udfordringer på banen. Det var desværre mere end hvad man kunne sige om weekendens tredje og sidste løb, der ellers startede godt:

– Jeg fik en super start og kørte mig hurtigt 4-5 pladser frem, men pludselig løftede frontkåben sig fra bilen og faldt af. Det var i sig selv noget skidt fordi det ødelægger aerodynamikken på bilen, men den slog også det ene sidespejl skævt, så jeg havde ikke ordentligt overblik over mine konkurrenter bagfra, fortæller Sebastian Gravlund, som endte løbet på 22. pladsen efter at have mistet ærgerlige placeringer på grund af en fem sekunders tidsstraf for at have krydset banens track limits for mange gange.

– Det har været sådan en weekend, jeg gerne vil have fjernet fra hukommelsen hurtigst muligt. Jeg har lært en del ting på grund af de udfordringer jeg mødte, men det koster lidt på selvtilliden når det er en hel weekend som bare slet ikke fungerer. Jeg skal op på hesten igen, og heldigvis er der kun en uge til næste løb – så nu skal der trykkes på den store reset-knap og gøres klar til det!

Den tredje afdeling af mesterskabet køres på Circuit Ricardo Tormo i Valencia. Sebastian og MP Motorsport har allerede testet på banen, og den ligger godt til danskerens kørestil:

– Jeg glæder mig til at komme derned. Vi havde god fart da vi testede der, så jeg satser på at jeg kan gøre det ekstra godt dernede, slutter Sebastian Gravlund.