Sebastian Gravlund

Sebastian vandt finalen, men teknikken kostede dyrt ved Night Race

Sebastian Gravlund havde farten, men ikke heldet, da næstsidste afdeling af det danske Formel 4-mesterskab blev kørt ved Night Race på Padborg Park.

I træningen var han næsten halvandet sekund hurtigere end nærmeste konkurrent, og i tidtagningen holdt den unge københavner tempoet oppe og sikrede sig pole position til det første løb. Her så det længe ud til at det skulle blive til en løbssejr, men en defekt i gearkassen kostede sejren med få omgange tilbage:

– Jeg fik en super start og kørte et stort forspring ud til nummer to, og selvom han hentede ind på mig mod slutningen af løbet havde jeg en komfortabel føring – indtil jeg pludselig ikke kunne skifte gear længere, fortæller Sebastian Gravlund, som måtte nøjes med andenpladsen efter et imponerende løb.

Uheldskvoten var ikke opbrugt endnu. Tidligt lørdag eftermiddag gik starten på løb nummer to, hvor Sebastian kæmpede sig frem fra sjettepladsen til andenpladsen og skiftevis angreb den førende og forsvarede sig mod angreb bagfra. På næstsidste omgang blev han ramt af en punktering på højre bagdæk, og derfra var det et spørgsmål om overlevelse.

– Det var bare alt andet end optimalt. Jeg kom i mål som nummer syv, så der tabte jeg vigtige point i kampen om mesterskabet. Det er vildt ærgerligt, men vi må bare se frem mod finaleheatet og gøre alt hvad vi kan for at komme frem i feltet, lød det fra en skuffet Sebastian Gravlund.

Og både han og Team FormulaSport levede op til løftet om at gøre hvad de kunne for at komme frem i feltet i finalen. Igen startende fra sjettepladsen havde Sebastian aktiveret angrebs-mode og kørte sig på seks omgange i front af feltet. Herfra så han sig ikke tilbage og kørte over målstregen som vinder med et stort forspring ned til sin teamkammerat, Theodor Jensen.

– Det var en rar afslutning på weekenden. Vi har haft farten fra start til slut, men med to tekniske problemer fik vi slet ikke det med, som vi kunne have fået. Mesterskabet er nok mest en teoretisk mulighed nu, men vi må køre efter hvert eneste point, vi kan få, i finaleløbet, siger Sebastian, som har et par testdage og endnu et løb i F4 Spain inden finalen køres på FDM Jyllandsringen.