Sebastian Gravlund

Stærk og lærerig spansk debutweekend

Sebastian Gravlund fik en god debut i det spanske Formel 4-mesterskab i weekendens løb på Portimão-banen i Portugal.

Den unge racerkører fra Smørumnedre deltager i det spanske mesterskab, som er blandt de hårdeste mesterskaber i Europa. Og det var hurtigt tydeligt, at det er toppen af unge talenter som var samlet:

– Det var en vild oplevelse at køre race mod så mange dygtige kørere! Jeg har været godt forberedt, men det kom bag på mig hvor tæt konkurrencen var, siger Sebastian Gravlund om årets første løbsweekend.

Allerede i kvalifikationen til de første to løb konstaterede Sebastian, at tempoet var højt – og tæt. I det store felt var hele 28 deltagere inden for et sekund.

– Jeg havde egentlig en god fart, men det var svært at finde rytmen, så jeg sikrede mig 21. og 23. startplacering til de to første løb. Det er et virkelig tæt felt, så der skal ikke meget til før jeg er med i den anden ende af feltet.

Sebastian er kommet i hård konkurrence i det spanske F4-mesterskab. Foto: Fotocar13
Det første løb bød på masser af overhalinger for Sebastian, som efter en stærk start kunne holde et flot tempo og kæmpede sig frem til 13. pladsen.

Sebastian startede det andet løb fra 23. pladsen, og igen fik den danske debutant lov at kæmpe for placeringerne. I den sidste halvdel af løbet blev der for alvor overhalet, og Sebastian sluttede på 12. pladsen. Weekendens afsluttende løb var til gengæld kaotisk og udfordrende:

– Jeg fik en rigtig fin start, men et stykke inde på den første omgang bliver jeg klemt mellem to andre og får ødelagt frontvingen. Så måtte jeg et smut i pit for at få den skiftet, og da jeg kommer tilbage på banen er der safety car – så da den forsvandt kunne jeg hurtigt hente to placeringer … før der så var safety car igen. Det var et lidt spøjst løb, siger Sebastian.

– Mere vil have mere, men jeg er godt tilfreds med min første weekend. Jeg er oppe mod nogle benhårde konkurrenter, så jeg er nødt til at have spidse albuer og samtidig undgå at lave fejl. Når først min kvalifikation sidder i skabet tror jeg på at jeg kan være rigtigt med blandt de otte-ti bedste kørere.

Sebastian kommer allerede i den kommende weekend i aktion igen. Denne gang skal Sebastian deltage i det danske Formel 4-mesterskab på Padborg Park, hvor han som i fjor skal køre med Team FormulaSport.