Sebastian Gravlund

Et kæmpe spring frem for Sebastian Gravlund på Navarra

Sebastian Gravlund sikrede sit første point i det spanske Formel 4-mesterskab i weekendens løb på Navarra-banen.

De færreste har i løbet af sæsonen været i tvivl om potentialet hos den 16-årige Formel 4-kører, som i år kører i verdens hårdeste Formel 4-mesterskab. Flere faktorer har holdt Gravlund ude af top 10-resultaterne, men i weekenden lykkedes det teenageren fra Smørumnedre at få alle brikkerne på plads til et godt resultat.

Inden weekenden havde Sebastian Gravlund ellers dømt kvalifikationen til den absolut vigtigste brik for et godt resultat. Den snævre og teknisk vanskelige bane i Nordspanien giver ikke mange muligheder for at overhale konkurrenterne, så da det kun lykkedes at sikre en startplacering som nummer 16, så det sort ud. Til andet løb blev startplaceringen nummer 14.

– Det var jeg mildest talt skuffet over. Jeg havde lagt så mange kræfter i at den omgang bare skulle sidde der, og så var jeg der bare slet ikke. Men jeg fik da vendt bøtten og vi fik lagt en strategi, så jeg kunne kæmpe mig frem i feltet, fortæller Sebastian, som i første løb kørte sig frem til 12. pladsen.

I det midterste løb, som også var weekendens korteste, så Sebastian ikke de store muligheder for avancement, men lige netop dét betød at han kunne komme fremad:

– Jeg havde ikke rigtigt nogle forventninger til løbet, for det er ret kort og samtidig lå jeg stadig langt nede i feltet. Mit fokus var udelukkende på at køre klogt og kun tage de nødvendige chancer i stedet for at satse på noget. Og det virkede altså, for jeg sluttede på niendepladsen, siger Sebastian.

Det var svært at skjule tilfredsheden efter en forløsende weekend. Foto: Fotocar13
Det sidste løb bød på en god nyhed, for i kvalifikationen til det sidste heat var han nemlig ottende hurtigst. Sæsonens bedste kvalifikation var i hus – og dermed et rigtig godt udgangspunkt til løbet.

Det gik dog ikke helt som håbet for Sebastian, men resultatet var stadigvæk meget tilfredsstillende:

– Jeg fik en lidt svær start og mistede en del placeringer, men jeg tog opskriften fra løb to frem igen, og det virkede helt perfekt. Stille og roligt fik jeg sat nogle solide overhalinger ind og kom i mål på tiendepladsen – og hentede mit første point, lyder det fra en glad Sebastian Gravlund, som endelig har fået hul på pointbylden:

– Det har taget lang tid. Måske for lang tid, for jeg har hele tiden vidst at jeg havde farten til at komme med i toppen af feltet. Nu er der nogle ting som er faldet på plads rent mentalt, og det har bare givet pote med det samme. Jeg er mega glad for at det er lykkedes, for nu har jeg noget mere at bygge videre på.

Inden Sebastian kan bygge videre på det første point står afslutningen på det danske Formel 4-mesterskab for døren. I den kommende weekend køres det sidste løb på FDM Jyllandsringen, og Sebastian kan med et stærkt resultat sikre sig mesterskabet til trods for at han har sprunget over en afdeling.