Sebastian Gravlund

Gravlund er klar til en hurtig spansk klassiker

En klassisk racerbane af den hurtige slags venter på Sebastian Gravlund, når han i weekenden tager hul på anden afdeling af det spanske Formel 4-mesterskab på Circuito de Jerez i det sydlige Spanien.

Den hurtige teenager fra Smørumnedre havde en lærerig debut i det spanske mesterskab da sæsonen startede på Portimão, og nu er Sebastian Gravlund klar til at bygge videre sammen med MP Motorsport:

– Den første weekend gik rigtig godt med masser af gode erfaringer, så nu er planen at arbejde videre og blive endnu hurtigere. Vi testede på banen i sidste uge, hvor jeg fik banen godt ind under huden, så nu håber jeg at jeg kan tage farten med ind i weekenden, fortæller Sebastian Gravlund, som glæder sig til at give den mere gas på Jerez:

– Det er en helt klassisk high speed-racerbane, hvor man ikke får noget forærende, så køreteknisk er det virkelig noget som jeg kan lære af – sådan en type bane har vi jo slet ikke i Danmark. Det gør det bare mere spændende, for det er her, jeg har mulighed for at blive dygtigere.

Jerez er især berømt blandt motorcykelfans, men frem til 1997 har banen også lagt asfalt til Formel 1-feltet. Med kørere som Schumacher, Häkkinen og en vis Magnussen på gamle deltagerlister der det da også fint selskab, Gravlund har tilsluttet sig – omend på et lidt andet niveau:

– Banen er fed, og så har den en fed historie bag sig. For os unge kørere er det lidt specielt at få lov at køre race på en bane, hvor nogle af de helt store kørere har været. Det er en god påmindelse om hvad det er, vi arbejder for at nå frem til. Men der er da et stykke vej endnu, lyder det fra den unge kører.

Løbene i det spanske Formel 4-mesterskab på Circuito de Jerez kan følges live på streamingplatformen Twitch.