Sebastian Gravlund

Gravlund tilbage på sporet i Eurocup3

På Jerez-banen i Spanien kørte Sebastian Gravlund sig fremad i feltet blandt stærke konkurrenter.

Denne sæson har indtil videre budt på en del tekniske udfordringer for det københavnske racertalent, men efter en velfortjent sommerferie ser heldet ud til at have vendt. Således kunne den 18-årige racerkører arbejde sig fremad i feltet i Eurocup3-mesterskabet på den sydspanske racerbane.

Med en 10. plads i kvalifikationen var udgangspunktet for weekendens første løb godt. Sebastian kørte et stærkt løb og kunne trods mærkbart pres fra konkurrenterne bagved køre sig til syvendepladsen – og andenpladsen blandt Rookie-kørerne.

I kvalifikationen til weekendens andet løb var det imidlertid ikke så let at få bilen til at gøre som den skulle, og Sebastian måtte tage til takke med 16. bedste omgangstid – og dermed startplacering til løbet.

Herfra lykkedes det at køre frem til 13. pladsen i et tæt felt, og selvom det ikke er prangende, er Sebastian Gravlund glad for weekendens forløb:

– Det har været lidt op og ned, men bilen kørte uden problemer hele weekenden, så jeg havde mulighed for at udvikle min egen kørsel og prøve nogle ting af, fortæller Sebastian Gravlund, som også kan glæde sig over endnu en rookie-pokal til samlingen:

– Det er jo et godt bevis på, at det gik den rigtige vej, men nu vil jeg også gerne snart op og have en pokal i den samlede stilling! Det er i hvert fald hvad jeg arbejder på, afslører Sebastian.

Og arbejdet fortsætter lige om lidt, for allerede i denne weekend køres næste afdeling af mesterskabet på en bane, som Sebastian aldrig har kørt på før:

– Vi kører på Estoril i Portugal, og det er én af de gammeldags baner som også tidligere har været på Formel 1-kalenderen. Den glæder jeg mig ret meget til at opleve, men jeg ved også at det bliver noget af en udfordring, fortæller Sebastian Gravlund.