Sebastian Gravlund

LMP3-debut til Gravlund allerede i denne weekend

Sebastian Gravlund prøver kræfter med sit første langdistanceløb på Portimaõ Formel 1-banen i Portugal sammen med et Le Mans-vinderteam.

Efter de seneste år at have fokuseret på at kæmpe sig frem gennem formelrækkerne får den københavnske racerkører nu en forsmag på endurance racing. Det kommer til at ske med det polske Inter Europol Competition, som vandt LMP2-klassen på Le Mans i fjor.

Debuten kommer til at ske i Prototype Winter Series; et kort mesterskab, der køres på sydeuropæiske racerbaner med deltagelse af mange større teams. Aftalen er kommet i stand på meget kort tid, men idéen er langt fra ny:

– Jeg har gået med tanken om at prøve langdistance-disciplinen et stykke tid for at se, om det kan være noget for mig. Muligheden opstod for godt en uge siden, så der blev taget et par hurtige beslutninger, fortæller Sebastian Gravlund, som endnu ikke har mødt sin portugisiske medkører i det polske team.

– Det bliver en vildt spændende udfordring! I formelbiler handlede alting jo om mine præferencer og resultater; nu skal vi samarbejde om at finde et kompromis, som både tilgodeser min medkører og jeg selv, som ikke brænder dækkene af for hurtigt, og meget mere. Jeg er sikker på, at det bliver sjovt, siger Sebastian Gravlund.

Torsdag køres de første træningssessioner, og når først kvalifikationen bliver kørt lørdag formiddag, har Sebastian og hans medkører allerede fået syv træningspas i rygsækken. Både lørdag og søndag køres et 50 minutter langt løb, hvor der undervejs skal skiftes kører.

Løbene vil blive streamet live på Youtube: https://www.youtube.com/@winter-series/streams