Sebastian Gravlund

Sebastian Gravlund er klar til nye udfordringer i Eurocup3

Efter en lærerig sæson i F4 Spanish Championship gearer det københavnske racertalent nu op og deltager i det nye Eurocup3-mesterskab for hollandske MP Motorsport.

Det er et mærkbart skridt op ad rangstigen for den 18-årige racerkører fra Smørumnedre, som både skal lære nye, udfordrende baner at kende, sammen med en ny og hurtigere racerbil:

– Eurocup3-raceren har omkring 300 hestekræfter og meget mere downforce end Formel 4-bilen, så jeg får lidt at vænne mig til, siger Sebastian Gravlund, som kan se frem til at køre racerløb på baner som Estoril, Zandvoort og legendariske Monza:

– Det er nogle vildt fede racerbaner, som de fleste drømmer om at få lov at køre på, og især Monza er højt oppe på min liste af racerbaner, der bare skal prøves. Den glæder jeg mig til at opleve fra racerbilen, siger han.

2023-sæsonen kommer til at foregå med MP Motorsport; det samme team, som Sebastian Gravlund kørte for i det spanske mesterskab i fjor.

– MP havde den bedste mulighed for mig, og jeg var rigtig glad for samarbejdet sidste år, så det var ikke et svært valg at fortsætte der. Eurocup3 ligger lige under Formel 3, så det er vigtigt med et højt niveau, og det ved jeg at MP er i stand til at levere, så jeg ser meget frem til at tage hul på sæsonen, siger Sebastian Gravlund.

Den første testkørsel af Eurocup3-raceren sker på Valencia-banen i Spanien den 18-19. april. Sæsonen starter på belgiske Spa-Francorchamps den 5-7. maj.

Løbskalender Eurocup3

5-7. maj: Spa-Francorchamps, Belgien
27-28. maj: Motorland Aragon, Spanien
10-11. juni: Monza, Italien
15-16. juli: Zandvoort, Holland
23-24. september: Jerez, Spanien
30. sep-1.okt: Estoril, Portugal
14-15. oktober: Valencia, Spanien
11-12. november: Barcelona, Spanien