Sebastian Gravlund

Sebastian Gravlund får Eurocup 3-debut på Spa-Francorchamps

I weekenden går starten til det nye Eurocup 3-mesterskab, og Sebastian Gravlund er klar til at give den gas med hollandske MP Motorsport på Spa-Francorchamps.

Vinterpausen har været lang, og grundet være reglementet i det nye mesterskab, som begrænser antallet af testdage inden sæsonstart – og det faktum at den helt nydesignede Tatuus-racer først var klar i starten af april måned – har hverken Sebastian eller konkurrenterne gjort sig mange erfaringer med den 270 hestekræfter stærke formelbil. Sebastian er langt fra bekymret:

– Den første test med bilen i Valencia gik rigtig godt. Jeg fik vænnet mig til bilen og de ekstra hestekræfter, og jeg fik også prøvet lidt grænser af. Den kører rigtig fint, så jeg glæder mig til at komme ned hvor det gælder for alvor, siger den københavnske racerkører.

Foto: Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency.

Skiftet fra det spanske Formel 4-mesterskab til Eurocup 3 kommer til at kræve omstilling. Det gælder for alle kørere i mesterskabet, og selvom Sebastian har høje ambitioner, er det mentale kompas indstillet på maksimal læring og erfaring i årets første løbsweekend:

– Alt er selvfølgelig nyt for alle, idét det er en helt ny klasse og bil, men mit fokus er på at få vigtige erfaringer med hjem frem for at jagte en sejr for enhver pris. Jeg tror på, at det vil blive en fordel på lang sigt – men opstår muligheden for et topresultat, tager jeg det selvfølgelig, fortæller Sebastian, som har en enkelt joker i ærmet:

– Spa er én af mine absolutte favoritbaner, og jeg føler mig rigtig godt tilpas på banen, så jeg er slet ikke i tvivl om at det kan blive en virkelig god weekend for teamet og jeg selv.

Foto: Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency.

Træningerne starter torsdag formiddag, mens kvalifikationen og sæsonens første løb køres fredag eftermiddag, mens weekendens andet løb køres lige til formiddagskaffen lørdag formiddag.

Løbene vises på Eurocup 3’s Youtube-kanal.

 

Tidsplan for Eurocup 3 på Spa-Francorchamps

Torsdag
09.00 – Testsession 1
13.00 – Testsession 2
15.20 – Officiel Træning 1
17.15 – Officiel Træning 2

Fredag
14.25 – Kvalifikation 1
14.48 – Kvalifikation 2
17.20 – Race 1

Lørdag
09.15 – Race 2