Sebastian Gravlund

Stærk afslutning på en lærerig sæson

Sebastian Gravlund sikrede flere point i det spanske Formel 4-mesterskab ved finaleløbet på Circuit de Barcelona.

En fornuftig kvalifikation sikrede Sebastian henholdsvis 11. og 14. startplacering ud af 35 startende biler til de to første løb og dermed et fornuftigt udgangspunkt for de top 10-placeringer som gerne skulle hentes hjem i løbene.

– Det gik faktisk fint i første løb, hvor jeg kunne køre mig frem til niendepladsen, men på grund af lidt slåskampe røg jeg tilbage på 11. pladsen. Lige i den situation var det svært at være tilfreds, når ham foran fik et point med, men jeg var jo sådan set hvor jeg skulle være, fortæller Sebastian Gravlund, som ikke havde store muligheder for at avancere i det næste løb.

– Det midterste løb er kun på 18 minutter, og en stor del af det endte med at blive kørt bag safety car, så det var næsten umuligt at udrette noget, siger Sebastian.

Anden kvalifikation udløste til gengæld 10. startplacering til finaleløbet, så den sidste tur i bilen blev håndteret med hård hånd:

– Jeg fik en super start og var oppe på syvendepladsen inden første sving, og selvom der var lidt kamp om placeringerne, holdt jeg den hjem til målstregen. Det var en fed måde at slutte weekenden og sæsonen af på, for det viser også ret godt hvordan jeg har udviklet mig i løbet af året, siger Sebastian Gravlund, der endte på femtepladsen i rookie-mesterskabet.

I weekenden havde han også selskab af én af sine sponsorer, Xena Networks, som havde mulighed for at opleve motorsporten på nærmeste hold:

– Det giver en del til stemningen at have ekstra opbakning med på sidelinjen. Jeg tror at de hyggede sig en masse, og jeg nød at kunne dele sporten og passionen med dem i løbet af weekenden, siger Sebastian.

Med sæsonen vel afsluttet ser Sebastian nu frem til en vinter med træning og beslutninger om fremtiden:

– Siden løbet på Navarra har jeg kørt stabilt og hurtigt, og det har givet mig blod på tanden til at blive endnu skarpere og hurtigere inden 2023. Jeg går i hård træning nu, så næste år bliver bedre både i form af udvikling og resultater, lover Gravlund.